“Børnebestyrelsen er her for at gøre en forskel for alle i gårdene.” (Hassan, 9 år, formand i børnebestyrelsen) 

 

I Børnebestyrelses-projektet arbejder vi med beboerdemokrati i børnehøjde. Formålet er, at børnene får plads til at være en aktiv ressource for boligafdelingen, hvor de får reel indflydelse på boligafdelingens fysiske og sociale rammer. 

Børnebestyrelsen er konstitueret, som en ”almindelig” afdelingsbestyrelse. Der er en formand og en næstformand. Der indkaldes med dagsorden og der skrives referat. Beslutninger træffes ved afstemning.  

Børnebestyrelsen mødes månedligt og diskuterer, hvordan boligafdelingen kan blive et endnu bedre sted at bo for alle. 

Børnebestyrelsen i 3B afdelingerne Händelsvej/Grønrisvej har eksisteret siden april 2015. I start 2019 etableres endnu en børnebestyrelse i AKB København-afdelingen på Sjælør Boulevard. 

Målgruppe: 8-10 børn i alderen 9-12 år, bosat i den samme boligafdeling 

 

Resultater: 

  • - Børnene får øget deres kompetencer og selvværd gennem at lykkes med projekterne fra ide til handling. 

  • - Børnebestyrelsen skaber bedre sammenhold blandt beboerne gennem øget dialog og sociale arrangementer. 

  • - De positive historier har stor betydning for boligafdelingens image, både intern i afdelingen og udadtil. 

Konkrete opnåede resultater: 

  • - Boldbur – april 2017 holdte vi indvielse af boldburet på Händelsvej, som Børnebestyrelsen er lykkes med at skaffe penge til via støtte fra den AP Møller Mærske støttefond, boligafdelingen og den boligsociale helhedsplan.  

  • - Beboersammenkomster, eks. årlig skraldedaghalloweenfester 

 

For yderligere oplysninger, kontakt familemedarbejder Pernille på tlf. nr. 2423 4120 eller e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller foreningsmedarbejder Stefan på tlf. nr. 4019 8735 eller e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 r 

        Havin taler med 3B's direktør om boldburet                           Børnebestyrelsen til indvielsen af boldburet                   Skraldedag arrangeret af børnebestyrelsen