“Det er relationerne, der bliver skabt. Det er netværket, der bliver skabt. Det er en man kan regne med, en man kan ringe til, når der er behov for det.” (Mindspring-træner) 


MindSpring er et gruppeforløb over ni gange, hvor forældre med indvandrer- eller flygtningebaggrund gennem otte uger deltager i et kursus om bl.a. børneopdragelse og kulturmøder. Det særlige ved Mindspring er peer-to-peer metoden, hvor en frivillig træner med samme kulturelle og sproglige baggrund som deltagerne fører gruppen gennem alle otte mødegange. Med peer-to-peer tilgangen kan mennesker med et problem eller en udfordring lære af andre mennesker, som har været i samme situation. 

 

MindSpring er baseret på en manual, udviklet af Dansk Flygtningehjælp, som sætter rammen for gruppeforløbet med forældrene. Her indgår en række temaer fast i forløbene, som f.eks. udfordringer med at opdrage børn i et andet samfund med anderledes normer, eksilstress og traumer. Gruppeforløbet er baseret på udveksling af erfaringer og diskussion af problemstillinger i forbindelse med opdragelse. 

 

Gruppeforløbet foregår på det modersmålssprog, som forældrene har til fælles. Der er også en boligsocial medarbejder tilstede, som følger med i samtalen via tolk. 

 

Det er Dansk Flygtningehjælp, som uddanner den frivillige i MindSpring-metoden og giver den frivillige træner og professionelle medtræner supervision under forløbet. 

 

Der laves to Mindspring-forløb i løbet af helhedsplanen; et forløb på Urdu i efteråret 2018 og et forløb på tyrkisk i 2020. Der deltager 8-10 personer pr forløb.  

 

For yderligere oplysninger, kontakt familiemedarbejder Pernille på tlf. nr. 2423 4120 eller e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.