8. AUGUST 2018
KENDER DU STEFAN FRA FÆLLESSKABERNE?

Stefan Said Soussan er pt til at finde i serien Girls United på DR Ultra, men til hverdag arbejder han som foreningsmedarbejder her i helhedsplanen. Læs her om hans arbejde, hvordan Girls United startede, og hvorfor foreningslivet er så vigtigt. 

ARBEJDET SOM FORENINGSMEDARBEJDER

"At være foreningsmedarbejder betyder, at jeg skal bygge bro mellem unge og foreninger. Fx kan jeg guide unge og børn, hvis de godt kunne tænke sig at gå til fritidsaktiviteter. I forhold til Girls United, samarbejdede jeg med Fremad Valby; jeg hjalp dem og var med til træning, da det drejede sig om en masse piger, der aldrig havde været en del af en forening før. Så jeg var også til stede for at tale med pigerne om, hvad det vil sige at være en del af en forening og et fællesskab.".

GIRLS UNITED

"Girls United startede med, at vi mødte Ida, som er projektmedarbejder hos Fremad Valby, og som er ansat for at styrke pigeafdelingen. Hun vidste, at jeg var foreningsmedarbejder herude i Sjælør-Sydhavnen, og spurgte mig om jeg kendte til nogle piger, der kunne tænke sig at spille fodbold. Via min stilling i den boligsociale helhedsplan, havde jeg realtioner til familier med piger, der ikke gik til nogle fritidsaktiviteter. Ida og jeg aftalte, at vi skulle mødes ved boldburet på Händelsvej, hvor helhedsplanen har aktiviteter hver tirsdag, så hun kunne møde pigerne. Efter vi havde været ved boldburet fire uger i træk, havde pigerne lyst til at træne "rigtigt", så vi tog dem med hen til Fremad Valby. Det er fedt at have en forening som Fremad Valby i nærområdet, som tager ansvar for at løfte lokalområdet - det er ikke alle klubber, der takker ja til at tage et helt hold ind af nye spillere!".

FRA BOLDBUR TIL FORENING

"Hele projektet har været rigtigt sjovt, men selvfølgelig også lidt udfordrende til tider. Vi havde at gøre med en masse piger, der ikke vidste hvad det vil sige at være en del af en forening. I en forening er det vigtigt at møde til tiden, holde bolden i ro når træneren snakker, forstå kollektive beskeder, og at det ikke nødvendigvis er den, der råber højest, der får ret. Det har været en stor del af processen - at vise pigerne, hvordan man er et hold i en forening. Men det er nogle vildt seje piger, og det er fedt at se deres glæde i dag, når de spiller, og har et godt fællesskab. Foreningslivet kan noget helt specielt, og er en vigtig del af både integration og inklusion, hvilket Girls United-serien portrætterer godt.".

Fællesskaberne takker Fremad Valby og Ida for deres samarbejde, samt Sarah og Malene fra Made in Copenhagen, der var en vigtig del af holdet, ikke bare som filmhold, men  også som led i det pædagogiske arbejde med pigerne!