KENDER DU VIBE FRA FÆLLESSKABERNE? 

  

Vibe er ungevejleder i helhedsplanen Fællesskaberne, men hvad betyder dette helt præcis? Læs mere om hendes arbejde her, og hvorfor det er så vigtigt for unge og deres fremtid, at de har et fritidsjob. 

  

ARBEJDET SOM UNGEVEJLEDER 

  

“Som ungevejleder hjælper jeg unge mellem 15 og 30 år med fritidsjobs og uddannelse. Det kan være fuldtidsjobs, jobs ved siden af studiet, og hvis man gerne vil have hjælp til at søge ind på en uddannelse, eller skal have hjælp til at finde praktikplads. Jeg kan også hjælpe unge, der har svært ved at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelser, fx ved at snakke om alternativer, eller hvordan man kommer tilbage til skolelivet igen på en god måde. Derudover er jeg også med i forskellige andre projekter i helhedsplanen, oftest i samarbejde med områdets klubber, da vi arbejder med samme målgruppe.”. 

  

FRITIDSJOBS TIL ALLE UNGE 

  

“Jeg bruger meget tid på at hjælpe unge med fritidsjobs, hvor de kommer op på kontoret og får vejledning til at skrive en ansøgning, og hvordan man går til jobsamtale. Der er også særlige jobs til dem, som har noget på sin straffeattest, eller af andre grunde ikke har det så nemt ved at finde et fritidsjobs. Hvis man er i gang med en teknisk uddannelse, og har brug for en praktikplads, så kan jeg også hjælpe med det. Jeg arrangerer også ture, hvor jeg tager ud med de unge og besøger uddannelsesinstitutioner, fx har vi besøgt Politiskolen og Carlsbergbyen.”. 

  

"Det er vigtigt, at unge får et fritidsjob. Alle undersøgelser viser, at hvis man har et fritidsjob som ung, så kommer man til at klare sig bedre som voksen dvs. man kommer til at få en uddannelse og et arbejde, så man kan betale for sine egne ting, og ikke skal være på forskellige ydelser. Via fritidsjobs lærer man også arbejdsmarkedet at kende. Selvom man har travlt med skole og lektier, så er et fritidsjob altså rigtigt godt givet ud - både i forhold til erfaring samt de penge der følger med.”. 

  

SJÆLØR OG SYDHAVNEN TALKS 

  

“Jeg er inde over Sjælør- og Sydhavnen Talks, som er nogle oplægsaftener i vinterhalvåret i Rubinen og SFC. Brobyggerne er ude og forhøre sig hos de unge i området om hvilke tematikker, der er relevante for dem at høre om, og så tager vi de emner op. Oftest får vi nogle gæster på besøg, der kan fortælle om forskellige ting fx hvordan man starter sin egen virksomhed, hvordan man kommer ud af kriminalitet, hvordan man taler med sine forældre om ting, der er svære, eller oplæg om konkrete uddannelser. De unge kan holde øje med Fællesskabernes Facebook, hvor vi løbende fortæller om den næste Sjælør/Sydhavnen Talks, og hvad emnet er.”. 

  

AT GØRE EN FORSKEL FOR UNGE 

  

“Jeg er glad for at arbejde i Fællesskaberne fordi, at man har mulighed for at gøre en forskel - det synes jeg virkelig, at jeg gør. Jeg er glad for, at jeg kan hjælpe de unge, der har brug for hjælp og som har lyst til hjælp. Det er jo altid frivilligt at komme til mig; alle henvendelser til helhedsplanen kommer, fordi forskellige mennesker kan se en værdi i det. Det er dejligt at gå på arbejde, fordi man møder beboere, der har lyst til at engagere sig i projekter, eller som kommer og får hjælp. Som har lyst til at tale om forskellige ting, også hvis der er noget, der går dem på. Vi er altid et tilvalg, og det er rigtigt rart.”. 

  

“Jeg kan også godt hjælpe med andre ting, som ikke handler om specifikt uddannelse eller fritidsjobs. Der er tit nogle andre ting, der kan stå i vejen for, at man kommer i gang med uddannelse, fx hvis man er bekymret over ting i sit liv. Det er ikke sikkert, at det er mig, der kan hjælpe med det, men jeg kan fortælle hvor man kan gå hen og få hjælp. Man er altid velkommen til at kontakte mig!”. 

  

ER DU UNG (15-30 ÅR), OG HAR BRUG FOR VEJLEDNING AF VIBE? 

  

Hvis du har brug for hjælp til noget, så kan du tilføje Vibe på Facebook, eller ringe eller skrive en SMS til hende. Fortæl hvad du gerne vil have hjælp til, og så finder Vibe en dag, hvor du kan komme forbi kontoret på Carl Jacobsensvej 2C og tale om det. Det kan være alt fra at skrive en ansøgning til at tale om uddannelsesvalg.