21. DECEMBER 2018

 

BLOGINDLÆG: AT VÆRE I PRAKTIK HOS FÆLLESSKABERNE

Skrevet af Madeleine Toft Rønne, praktikant hos Fællesskaberne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det startede med en farverig årsfest. Så kom Naboskabsuddannelsen, en opdatering af hjemmesiden, spændende møder om forskellige igangværende projekter og til sidst et forældremødeforløb.

 

I midten af august fik jeg lov at starte i en fem måneders praktik hos Fællesskaberne. Det lakker nu mod enden, men det har været fem rigtig spændende og øjenåbnende måneder. Jeg har fået lov til at opleve en del forskellige arbejdsopgaver og ikke mindst mødt en masse dejlige mennesker her i Sydhavnen og Sjælør.

 

Min praktik er en del af min professionsbacheloruddannelse i kristendom, kultur og kommunikation, som jeg bliver færdig med til sommer. For mig har det altid været mere spændende at være ude i virkeligheden end at sidde og bakse med teori på en skole. Derfor var jeg også spændt på at komme i gang hos Fællesskaberne, og jeg er bestemt ikke blevet skuffet!

De mange forskellige opgaver, målgrupper og udfordringer, som der arbejdes med i det boligsociale, har givet mig mulighed for at møde menneskers forskelligheder på ny, men også udfordret mig til at tænke kreativt og gribe mine opgaver an på anderledes måder. Jeg er vild med kombinationen af at planlægge og stable noget på benene organisatorisk – og så samtidig få lov at udføre projekterne ”på gulvet”. At se de mennesker, som vi er her for, i øjnene, og justere projekterne undervejs, så de altid giver mening ind i den kontekst vi laver dem i. Dét er meningsfyldt arbejde for mig.

 

Jeg har hovedsagligt fulgt to projekter fra start til slut, nemlig Naboskabsuddannelsen og Forældremødeforløbet. Naboskabsuddannelsen er spændende fordi den handler om at klæde beboere på til at kunne opstarte og gennemføre projekter, som de drømmer om at se blive til virkelighed, og jeg fik sågar selv et tegnekursus med oven i. Det er altid inspirerende at se folk komme på ideer og finde sammen med andre, som de kan føre dem ud i livet med. På Forældremødeforløbet havde jeg en lidt anderledes rolle end mine kolleger, idet jeg skulle foretage deltagerobservation til en efterfølgende evalueringsrapport. Den sidder jeg nu og skriver på, og det er altid spændende at blive kastet ud i nye udfordringer.

 

Jeg er super glad og taknemmelig for min tid hos Fællesskaberne, og jeg glæder mig til forhåbentlig at kunne vende tilbage til det boligsociale arbejde inden længe.